Navigáció
Ökoiskola

A Váli Vajda János Általános Iskola 2016-ban nyerte el második alkalommal az Ökoiskola címet. Ez azt jelenti, hogy iskolánk részt vállal a környezettudatos magatartás kialakításában és ezzel hozzájárul a Földünk védelméhez.

Mindezt igyekszünk megvalósítani a tanítási órák keretében és azokon kívül is. Iskolánkban szelektíven gyűjtjük a papír és a műanyag hulladékot, valamint használt sütőolajat és zsírt és a használt elemet is. Utóbbiakba az egész falu közösségét igyekszünk bevonni, hiszen ezeket egy társaság elszállítja és sportszerutalványra váltja.

Évente megszervezzük iskolai szinten a faluban történő papír -és elektronikai hulladék gyűjtést, melyből befolyt összeg szintén iskolánk közösségét támogatja.

Környezettudatosságot szem előtt tartva tervezzük programjainkat is. Ennek keretében csatlakozunk különböző közösségi akciókhoz, mint a TeSzedd!, az Országos Fenntarthatósági Témahét, és a Mozdulj a klímáért témahét!. Ezeken az évente megrendezésre kerülő programokon kívül részt veszünk alkalomszerű jó gyakorlatokon is, melynek keretében 2017-ben Fecskebarát iskola lettünk. Iskolánk energiaszükségletét is igyekszünk környezetbarát módon fedezni, melyhez több mint negyven napelem járul hozzá. Mindennapos testnevelés keretében tanulóink úszni járnak és néptáncot tanulnak. Délutáni tevékenységek keretében több sportszakkör is azt a célt szolgálja, hogy tanulóink minél többet és változatosabban sportolhassanak. Évente többször is túrákat szervezünk különböző természetvédelmi helyekre, ahol a hely szépségének megismerése mellett a környezetvédelem is nagy szerepet kap. Pályázatok révén igyekszünk az egészséges táplálkozásra is nagyobb hangsúlyt fektetni, így részt veszünk az iskolagyümölcs és iskolatej programokban. Jelenleg is dolgozunk a Menő Menzák nevű nyertes pályázatunk megvalósításán.

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Pályázat